dijous, 19 de novembre del 2020

Gran Recapte

Com ja sabeu, el 16 al 21 de novembre, la Fundació Banc dels Aliments organitza el Gran Recapte d’Aliments a Catalunya.

Nou Gran Recapte

El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments, perquè amb els gairebé 5 milions d’aliments recaptats a Catalunya es pot proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos

La 12ª edició del Gran Recapte d’Aliments se celebrarà a finals del mes de novembre del 2020. Les dates previstes son del 16 al 21 de novembre als establiments i del 16 de novembre al 16 de desembre per al Gran Recapte on line.

En un escenari d’incertesa, derivat de la pandèmia COVID 19, els Bancs dels Aliments es veuen obligats a haver de reinventar la campanya massiva de recollida d’aliments i convertir-la en una campanya virtual de donacions.

L'Emergència COVID-19

Des de la irrupció del COVID19, els Bancs dels Aliments han hagut d'actuar amb celeritat per poder adaptar la seva operativa i donar resposta a una creixent demanda d’aliments per part de les entitats socials. Aquest increment ja supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat.

L'escenari de pandèmia COVID19 d’aquesta tardor sembla indicar que, l'emergència social derivada de l'emergència sanitària i la ralentització de l'activitat econòmica, comportarà que moltes persones tinguin dificultats per a cobrir les necessitats bàsiques.

Com a exemple, el Banc dels Aliments de Barcelona ha distribuït al llarg del 2020 més de 11 milions de quilos d’aliments i 275 mil àpats cuinats que han arribat a 160 mil persones a través de 380 entitats receptores. El valor dels aliments distribuïts s’estima en uns 26 milions d'euros.

https://youtu.be/g3s-SBThIm8 vídeo de la campanya.


La nostra escola participa cada any (alumnes, professors i famílies). L’any passat vam assolir el supermercat Mercadona, del c/ Pare Manyanet 25. Aquest any, malauradament no podrem assistir físicament; però sí ens hem compromès amb la Fundació Banc dels Aliments a fer difusió de la campanya per a aconseguir aportacions.

 Què s’ha de fer?

Al següent enllaç trobareu informació de com podeu participar (fent un donatiu, fent de voluntari,...)

https://www.granrecapte.com/ca/que-es-el-gran-recapte/  

En les vostres aportacions poseu “Col·legi Jesús, Maria i Josep-Manyanet Sant Andreu”.

 

Gràcies per la vostra generositat,

 Víctor Martínez

Responsable de la Pastoral

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada